PUPINOV MOST

Opis projekta

Klijent:   CRBC (China Road and Bridge Corporation)
Lokacija:   Beograd
Godina početka radova:   2011.
Godina završetka radova:   2014.

Pupinov most u Beogradu povezuje Zemun i Borču, preko Dunava. Izgradila ga kineska firma „China Road and Bridge Corporation“ („CRBC“), pa je zbog toga u početku bio zvan Kineski. Oktobra 2014, Skupština grada ga je preimenovala u Pupinov most, po Mihajlu Pupinu.

Most je dugačak 1.482 metra, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane. Most ima jedan veći raspon za prolaz brodova. Dužina svih pristupnih saobraćajnica biće 21,6 km.

Gradilište je otvoreno jula 2011. godine. Most je spojen, odnosno na njemu su izlivanjem poslednjeg kubika betona završeni glavni radovi u julu 2014, nakon čega je na mostu trebalo završiti sigurnosne ograde, pešačke staze i hidroizolaciju.

Most je najzad nazvan Pupinov most 24. oktobra 2014. godine, a otvoren je 18. decembra iste godine.

Beograd, 22. avgusta 2014. – Radnici izvode radove na izgradnji mosta. Potpredsednik Vlade i ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic obisla je jutros radove na izgradnji mosta Zemun Borca preko Dunava. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Gradient d.o.o. je preduzeće osnovano 2008. godine sa ciljem daljeg unapređenja poslovanja i širenja proizvodnog portfolia kao i jačanja pozicije na tržištu.

Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i distribucija svežeg betona, kao i prerada i prodaja prirodnog rečnog agregata.
Kancelarija
Ponedeljak - Petak: 08-16h
Isporuka
Ponedeljak - Nedelja: 00-24h
Gradient
Vuka Vrčevića bb, 11060 Beograd, Srbija
office@gradient.rs
Copyright ©
2023
Gradient |
Izrada Sajta Alpha Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram